Čo robiť s veľkými a starými fabrikami.
Podľa publikácie Akčný ekologický program pre strednú a východnú Európu, spracovanej vo februári 1993 National Institute for Public Health and Environmental Protection v Blitthovene, Holandsko, spolupracujúceho so Svetovou bankou má vláda, ktorá finančne podporuje podniky, tri možnosti: 1. zatvoriť, 2. nechať fungovať určitý čas tak, ako sú a 3. nechať fungovať za predpokladu, že podnik zavedie ekologické zlepšenia.