Hnedé uhlie na prahu trhu. Reštrukturalizácia v ťažobnom priemysle na pokračovanie.
K 1.1.1994, v zmysle uznesenia vlády SR, sa zavęši reštrukturalizácia slovenského uhoľného baníctva vytvorením samostatných účastinných spoločností (Hornonitrianske bane, š.p. Prievidza - Nováky, Handlová, Cígeľ a Banská mechanizácia a energetika Nováky - zostávajú zatiaľ v jednom celku). Vysoká nákladovosť ťažobného priemyslu.