Premena výrobných podnikov pre 21. storočie. 1. Výrobný podnik a trh. - Košturiak, Ján
Vývojové trendy charakteristické v 90. rokoch vo výrobnom podniku. Prechod od poučiek a téz k zdravému rozumu v riadení podniku. Výrobný podnik môžeme definovať nasledovnými hlavnými komponentami: strategický manažment, marketing, vývoj výrobkov a technológií, plánovanie a riadenie výroby, výroba, analýza a projektovanie výrobných systémov, komplexné zabezpečovanie akosti.