Lidská stránka jakosti.
Totálne riadenie akosti (total quality management - TQM) predstavuje program akosti, vrcholové vedenie, štatistickú kontrolu, krúžky akosti ap. Najdôležitejšia je však ľudská stránka kvality výroby. Motivácia prostredníctvom príťažlivej a zaujímavej práce. Pochvala a odmena za vytvorenie vyššej kvality. Stály styk vedenia so zamestnancami (informovanosť).