Jakou státní statistiku potřebujeme. - Jílek, Josef
Štátna štatistika by mala pohotovo poskytovať objektívne a relevantné informácie o stave a vývoji ekonomiky a spoločnosti. Organizácia a ťažisko činnosti štátnej štatistiky. Europeizácia českej štatistiky prevzatím štandardov, ktoré umožňujú medzinárodnú porovnateľnosť štatistických ukazovateľov. Uplatnenie nových typov štatistických ukazovateľov. Faktor času v štatistike.