Mikro- a makroekonomika pre manažéra podniku. - Čunderlík, Dušan
Ekonomické súvislosti, v kontexte ktorých robí manažér svoje riadiace rozhodnutia. Mikroekonomika a makroekonomika. Ekonomické systémy z pohľadu mechanizmu riadenia a vlastníctva. Voľné trhové hospodárstvo a centrálne riadené hospodárstvo. Funkcia domácností, podnikov a vlády v ekonomickom systéme. Vyhodnocovanie cieľov hospodárskej politiky vlády.