Vyjadřování výkonnosti hospodářství. - Jeníček, Vladimír
Podstata pojmu "výkonnosť národného hospodárstva". Dve metódy zisťovania hrubého národného produktu: produktová metóda a dôchodková metóda a ich aplikácia. Rozdiel medzi hrubým národným produktom a hrubým domácim produktom. Vysvetlenie pojmu "čistý národný produkt". Prechod ČR a SR na systém národných účtov v súvislosti s prechodom na trhové hospodárstvo. Medzinárodné porovnávanie. "Čistý ekonomický blahobyt" ako nový ukazovateľ hrubého národného produktu.