Transformace klasické ekonomie v neoklasickou. - Rumler, M.
Hlavné rysy klasickej ekonómie. Odlišnosti v prístupoch neoklasiky: mikroanalýza v statických podmienkach - východisko výstavby teórie, úloha dopytu pri formovaní ceny, teória čiastkovej rovnováhy a teória celkovej rovnováhy. Predpoklady pre splynutie teórie cien výrobných faktorov s teóriou rozdeľovania. Úloha teórie nedokonalej a monopolistickej konkurencie v rozvoji neoklasiky.