Veřejné finance v teorii a praxi. 7. - Musgrave, R.A
Pokračovanie 12. kapitoly - Úvod do problematiky daní. Klasifikácia daní. 13. kapitola - Prístupy k daňovej spravodlivosti. Rozdelenie daňového bremena, schopnosť daňovej úhrady. 14. kapitola - Prehľad daňovej a výdajovej incidencie (zhody). Chápanie a meranie incidencie. Incidencia fiškálneho systému v USA.