Bankový marketing. - Bureš, I.
Nové požiadavky na bankové služby v dôsledku štruktúrnych zmien. Globalizácia kapitálových tokov. Vytváranie marketingových príležitostí. Reorientácia na zákazníka. Súčasťou bankových služieb je poradenstvo. Vplyv marketingu v riadení bánk: 1. V koncepcii - marketingová filozofia banky. 2. K analýze trhu - sledovanie vývojových trendov dopytu a ponuky. 3. V stratégii - v konkurencii nebankových inštitúcií (poisťovne, sporiteľne) je nutné postupovať systematicky tzn. použitím marketingovej stratégie. Predmetom podnikania sa stáva poradenstvo a expertízy.