Úloha burzy cenných papírů v tržní ekonomice. - Kaucký, V.
Podmienky, ktoré ovplyvňujú možnosti Burzy cenných papierov v Prahe pri plnení jej základných funkcií, medzi ktoré patrí: transformácia úspor na disponibilný kapitál; efektívna alokácia a realokácia disponibilného kapitálu; selekčná funkcia; riešenie problému likvidity; indikátor stavu ekonomiky a dôvery investorov v jednotlivé firmy, odbory, odvetvia a celé hospodárstvo.