Spor o makroekonomickú politiku transformácie - opäť "Friedman versus Keynes"? - Komínková, Zora
Od Keynesa k Friedmanovi - stručná ekonomická a hospodárskopolitická retrospektíva, porovnanie makroregulačných prístupov. Dilema makroekonomickej politiky transformácie, programy stabilizačnej reštrikcie aplikované v Poľsku a ČSFR, peňažná a rozpočtová reštrikcia. Kontroverzia medzi štandardnou politikou a neštandardným ekonomickým prostredím. Stabilizačné programy ekonomík krajín strednej a východnej Európy a riešenie hospodárskych problémov Latinskoamerických krajín.