IMF study explores major issues related to the international monetary system.
Podrobný referát o štúdii vypracovanej odborom výskumu Medzinárodného menového fondu o politike a tendenciách v rozvíjajúcej sa menovej sústave sveta. Navrhuje opatrenia na posilnenie národnej menovej politiky štátov, sledovanie tejto politiky a jej koordináciu, ako aj pôsobenie na charakter záväzkov v oblasti menových kurzov, kde sa javia slabiny medzinárodnej menovej sústavy. Charakteristika menového vývoja v jednotlivých regiónoch sveta.