Politika devizového kursu. ERM ve světle nastolení fundamentálních otázek i československé transformační zkušenosti. - Zahradník, Petr
Európsky menový systém (EMS) a jeho kurzový mechanizmus (ERM). Zásadný kurzový problém - flexibilný versus fixný kurz - a jeho vývoj. Prednosti flexibilného kurzového systému. Kurzový kolaps Európskych spoločenstiev, príčiny a východiská pre riešenie, menová únia. Riešenie kurzového problému v Českej republike.