K problematike spoločných podnikov v čs. ekonomike. - Sršňová, Jana
Charakteristika pojmu joint ventures (spoločný podnik). Jednotlivé modely joint venture a ich stratégia. Dôvody pre zriaďovanie joint ventures v krajinách strednej a východnej Európy. Joint venture (podnik so zahraničnou majetkovou účasťou) a dcérina spoločnosť (100 perc. zahraničná kapitálová účasť). Problémy spojené s prílivom zahraničných kapitálových investícií.