Bankroty v Európe ďalekohľadom a mikroskopom. - Valach, V.
Vývoj bankrotov v niektorých krajinách západnej Európy 1991-1992 (tabuľka). Banco rotto. Príčiny bankrotov vo Francúzsku (2,7 perc. z cca 2 mil. podnikov bankrotovalo v r. 1992): legislatíva, vznik mnohých nových podnikov, nedostatok vlastných fondov, nedostatočné bankové úvery, rozvoj medzipodnikových úverov, nepripravení šéfovia firiem. Závery pre Slovensko.