Z návrhu koncepcie ťažby hnedého uhlia na Slovensku po roku 1993.
Energetická koncepcia SR do r. 2005 (z r. 1992), jej aktualizácia v r. 1993 a jej vzťah k ťažbe uhlia. Návrh stratégie krytia potrieb hnedého uhlia v SR vychádzajúci zo zhodnotenia 16 kombinácií, závery - kombinácia vlastnej ťažby s dovozom (predovšetkým z ČR), resp. so zemným plynom.