Normy, metrológia, skúšobníctvo. 1. - Šustek, Ľ.
Rozhovor s predsedom Úradu pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo o poslaní úradu. Tradície metrológie, normalizácie a skúšobníctva. Medzinárodná spolupráca v oblasti metrológie. Budovanie metrológie na Slovensku. Od 1.1.1993 zriadený Slovenský ústav technickej normalizácie - úlohou ústavu je budovanie sústavy slovenských noriem a vytváranie podmienok na prechod do systému európskych noriem. Úloha skúšobníctva - ochrana spotrebiteľa a ochrana pred nekalými súťažami, napomáhanie exportu výrobkov. Akreditácia a certifikácia výrobkov.