Pohyb obyvatelstva na území Československa 1938-1944. - Srb, Vladimír
Demografická situácia v ČSR pred 2. svetovou vojnou. Celková charakteristika populačného vývoja za 2. svetovej vojny. Národnosť obyvateľstva v Čechách a na Slovensku. Prirodzená zmena obyvateľstva. Vojnové straty a odsun nemeckého obyvateľstva. Celková bilancia obyvateľstva na území Česko-Slovenska v r. 1938-1946.