Křehkost demokracie v postkomunistických zemích. - Labudek, V.
Špecifické rysy aktuálnej situácie v krajinách, ktoré sa transformujú po páde komunizmu a niektoré podmienenosti, ktoré sú spoločné s inými krajinami. Vývoj situácie pred a po r. 1989. Strach z ohrozenia demokracie. Príčiny tohoto ohrozenia. Vlastnosť demokracie, ktorú autoritatívne systémy nemajú - sebaobnova v podmienkach slobody a osobnej dôstojnosti.