Pravicový extremismus a nestabilita na politické scéně západní Evropy. - Klíma, M.
Nestabilita na politickej scéne strednej a východnej Európy, ale čoraz viac aj západnej Európy, ktorá bola doteraz považovaná za záštitu stability v Európe. Nástup nacionalizmu, rasizmu a dezintegrácie. Oživenie pravicového extrémizmu v záp. Európe na začiatku 90. rokov. Výsledky volieb v niektorých západoeurópskych krajinách - odmietnutie tradičných strán a nástup nekonvenčných strán a následné oživenie krajne pravicových strán.