Národní zájmy jako faktor české i slovenské zahraniční politiky. - Kotyk, Václav
Chápanie národných záujmov v oblasti českej a slovenskej zahraničnej politiky. Konštantné a premenlivé faktory v procese formulácie a realizácie národných záujmov. Vzťah medzi formuláciou národných záujmov a vnútornou politickou situáciou krajiny. V procese transformácie majú české a slovenské národné záujmy predovšetkým povahu záujmov hospodárskych. Dôsledky rozdelenia štátu a české a slovenské národné záujmy.