Političtí soupeři, či partneři? USA, Evropa, Japonsko. - Matějka, Z.
Spoločné rysy troch gigantov svetovej politiky. Partnerstvo USA, Európy a Japonska na politickej rovine. Otázky demokracie, dodržiavanie ľudských práv, obavy zo šírenia zbraní hromadného ničenia, pomoc Rusku, riešenie globálnych problémov ľudstva. Charakteristika vnútornej a zahraničnej politiky USA. Proces integrácie v Európe. Politické ovzdušie v Japonsku.