Problémy komparativní ekonomie. - Walterová, L.
Možnosti a náplň ekonometrických modelov - vystihnutie palety ekonomických procesov a sprievodných javov vo vzájomnej interakcii a voľnej väzbe makro- a mikroekonomického charakteru - ich vyhodnotenie a analýza. Ekonometria a matematická ekonómia. Okruhy skúmania a tvorby modelov pre vytváranie modelových sústav a ich ekonometrické zobrazenie. Makroekonomické modely, modely citlivých entít (cenové, nezamestnanosti), modely konštruované z hľadiska obyvateľstva (mikroekonomické modely ekonomického správania určitých celkov). Náhodilosť. Problémy pravdepodobných úsudkov. Možnosti komparácie.