Polska mysl ekonomiczna wobec procesów monopolizacji gospodarki Drugiej Rzeczypospolitej. - Zagóra-Jonszta, U.
Medzivojnové obdobie Poľska, Nemecka a Československa bolo obdobím rýchlej kartelizácie. Akademické myšlienky v diskusii o kartelizácii. Kartelova problematika podľa názorov etatistov. Názory prvej hospodárskej brigády. Stanovisko Klubu národného hospodárstva.