Manažeři na trhu práce.
Neustále znižovanie počtu pracovníkov v dôležitých oblastiach nemeckého priemyslu. Tento trend sa nezastavuje ani pred manažérmi. Trh pracovných príležitostí sa zužuje hlavne pre personálnych manažérov. Poklesol tiež dopyt po vedúcich pracovníkoch v oblasti školenia a doškoľovania. Najväčšiu šancu na prijatie majú vzácne multitalenty, ktoré sú zároveň obchodníci i technici. (Wirtschafts Woche, 1992, č.36, s.40-51.).