Dlouhodobá nezaměstnanost a vzdělávání. Výběr z kursu personálního řízení FF UK. - Brejchová, D.
Hlavné príčiny vzniku nezamestnanosti. Úloha vzdelania a kvalifikácie na trhu práce. Dlhodobá nezamestnanosť a politika štátu, ako aj vzdelávanie. Ciele kurzu pre nezamestnané osoby, ktoré hľadajú pomoc pri získaní zamestnania alebo pre svoju profesionálnu orientáciu. Sociálne a psychologické dôsledky dlhodobej nezamestnanosti.