Nezaměstnaní - jejich postoje a představy. - Koudelka, F.
Výsledky sociologického prieskumu v ČR. Príčiny straty zamestnania. Rozsah a druh iniciatívy pre získanie práce. Vplyv nezamestnanosti na psychiku nezamestnaného. Hodnotová orientácia nezamestnaného. Úloha úradov práce. Špecifický záujem o druh zamestnaneckého podniku. Záujem o podnikanie a problematika rekvalifikácie. Migrácia v súvislosti so zmenou zamestnania. Sociálne konflikty a nezamestnanosť.