Výrazný příspěvek k poklesu nezaměstnanosti. Nad bilancí aktivní politiky zaměstnanosti.
Prínos spoločensky účelných pracovných miest. Bilancia verejno-prospešných prác. Výrazný vzostup rekvalifikácie. Podpora zamestnávania so skrátenou pracovnou dobou. Vytváranie pracovných miest pre občanov so zníženou pracovnou schopnosťou.