Specifika řízení rodinného podniku.
Rodinné podniky sú vo väčšine krajín základom priemyselného hospodárstva. V západnej Európe sa ich podiel pohybuje od 50 až do viac než 90 perc. Celosvetove je viac ako tretina veľkých podnikov kontrolovaná rodinnými klanmi. Ich riadenie a aktivity sa podstatne líšia od kapitálových spoločností, riadených najatými manažérmi. Hlavné predpoklady úspešného riadenia rodinnej firmy. Výber osobnosti v rámci rodiny do vedenia podniku. (Blick durch die Wirtschaft, 26.1.1993).