Organizace řízení holdingu. - Vácha, S.
Výhody holdingov viedli k tomu, že táto forma je častá u gigantických ale i menších podnikov. Podstata holdingu. Postavenie vedenia holdingovej spoločnosti. Predstavenstvo a dozorná rada zodpovedá vlastníkom za výsledky spoločnosti. Materské a dcérske spoločnosti. Útvary podnikové.