Mýtus o reštrikcii vyvracajú čísla. Hospodárska politika v posledných dvoch rokoch bola a je mierne expanzívna. - Mikloš, I.
Podľa autorov tvrdenia, že reštriktívna politika ČSFR bola šitá na české podmienky a nezohľadňovala podmienky Slovenska, sú absurdné, čo dokladujú analýzou štátnych rozpočtov ČSFR, Česka a Slovenska za r. 1991-1992.