Banky a úvery. Spracované podľa diplomovej práce "Úverová politika slov. bánk vzhľadom na hospodársko-politické štrukturálne zmeny". - Virsík, P.-M
Preklad diplomovej práce študenta Vysokej školy v švajčiarskom St. Gallene. Z obsahu: Proces realokácie národohospodárskeho kapitálu na príklade býv. ČSFR. Bankový systém v historickom pohľade. Štát dlžník, podnik veriteľ - charakteristika zdedeného bankového systému spred r. 1990. Rámcové podmienky úverovej politiky slovenských bánk, minimálne šance na nové úvery. Úverové riziká. Overovanie úverovej bonity. Právo banky zasahovať do rozhodovania podnikov chýba. Vzťah bankovej a hospodárskej reformy, 8 krokov potrebných na vytvorenie podmienok pre efektívne úvery.