Investiční fondy přetvářejí americkou ekonomiku.
Investičné fondy v USA pretvárajú americkú ekonomiku. Fondy zhromažďujú peniaze individuálnych investorov a nakúpia za ne akcie, dlhopisy a ďalšie cenné papiere. Profesionálnejší prístup k investovaniu. Investičný fond je dômyselnejší spôsob sporenia ako je banka. Banky sú nútené zakladať svoje investičné fondy. (Business Week, 18.1.1993, s.34-40.).