Jednotný finanční trh. Zatím jen teorie.
Finančné služby predstavujú 7 perc. hrubého národného produktu krajín ES. Opatrenia k vytvoreniu jednotného trhu finančných služieb. Rozbitie sústavy obmedzenia pohybu kapitálu. Ponuka finančných služieb prostredníctvom finančných firiem i za hranice krajín ES. Rozdiel v daňových sústavách jednotlivých krajín. Národná regulácia v oblasti finančného trhu. (The Economist, 8.1.1993).