Problematika státního dozoru - Kaminský, R.
Finančný trh a nevyhnutnosť výkonu štátneho dozoru. Zákony upravujúce oblasť finančného trhu. Podstata výkonu štátneho dozoru spočíva v povoľovaní vymedzených činností, v kontrole dodržiavania zákonov, predpisov a legislatívnych úprav. Význam štátneho dozoru v etape budovania finančného trhu v podmienkach trhového hospodárstva. Vymedzenie základných úloh štátneho dozoru v ČR. Súčasné problémy realizácie v praxi.