Dlouhodobý vývoj hospodářských temp světa. - Stehlík, J.
Údaje o hospodárskom raste vyspelých krajín sveta po r. 1900. Kolísanie rastu. Objem hrubého domáceho produktu, celkový objem produkcie a spotreby. Prognóza budúceho hospodárskeho vývoja. Potreba nemateriálnej humánnej orientácie ľudstva. Kontrasty medzi bohatými a rozvojovými krajinami. Globálne problémy.