Postsocialistická transformace a stát: reflexe ve svetle maďarských fiskálních problémů. 2. - Kornai, János
Pomoc stratovým firmám a podpora v nezamestnanosti v Maďarsku. Zánik pracovných miest v dôsledku reštrukturalizácie, rast nezamestnanosti, miera nezamestnanosti v r. 1991. Zdanenie súkromného sektora. Vznik súkromných spoločností, šedá ekonomika a daňové úniky. Rozdelenie sociálnych výdajov v konsolidačnom rozpočte. Výdaje na hlavné programy sociálneho zabezpečenia v Maďarsku. Úloha vlády v transformácii ekonomiky.