Ciele agrárnej politiky a jej regionalizácia. - Blaas, Gejza
Ciele agrárnej politiky v západoeurópskych krajinách a na Slovensku. Inštrumentálne ciele - opatrenia trhovej regulácie a štrukturálna politika. Potreba regionalizácie agrárnej politiky. Kroky špecifikácie regionálnej agrárnej politiky: identifikácia funkcií poľnohosp. výroby v regióne; podmienky pre plnenie funkcií; identifikácia rozvojových možností; formy stimulačných a podporných opatrení.