Postavenie poľnohospodárstva a potravinového hospodárstva v našej ekonomike. - Hutník, Félix
Ekonomická funkcia potravinového hospodárstva (celého agrokomplexu) v slovenskej ekonomike - pasívna, aktívna. Otázka potravinovej bezpečnosti, resp. prahu potravinovej bezpečnosti. Vzťah prahu potravinovej bezpečnosti k štátnemu rozpočtu a jeho prostredníctvom k daňovým poplatníkom. Subvencie do poľnohospodárstva. Ekologické problémy. Podniková štruktúra poľnohospodárstva. Družstevná forma podnikania.