Štruktúrne východiská formovania terciárneho sektora v ekonomike Slovenska. Štruktúrne aspekty priebehu transformačného procesu v ekonomike Slovenska a východiská pre oživenie ponukových faktorov. - Stratil, D.
Analýza štruktúry terciárneho sektora a jej vývoj v období 1976-1990 využitím ukazovateľov pracovníci, investície a základné prostriedky. Porovnanie štruktúry s vybranými krajinami, založené na odvetvovo členenom hrubom domácom produkte a podiele terciárneho sektoru na jeho tvorbe. Možnosti rozvoja odvetví terciárneho sektora v podmienkach prechodu na trhovú ekonomiku. Pôsobenie medzinárodných činností na rozvoj obchodu so službami.