Očakáva sa pružný prístup ku kurzu koruny. Skončila sa misia MMF na Slovensku.
15. júna 1993 podpísanie vyhlásenia o menovej a hospodárskej politike SR, odovzdanie dokumentu vedúcemu misie MMF E. Zervoudakisovi. Pôžičku 90 mil. USD môže Slovensko dostať (prvú polovicu) koncom júla, druhú polovicu uvoľní MMF o šesť mesiacov a bude viazaná na stav prípravy stand-by dohody. Záväzok slovenskej vlády - neinflačná politika, obmedzovanie mzdového rastu a ďalšie reštriktívne opatrenia umožňujúce znížiť výdavky štátneho rozpočtu asi o 5 mld Sk.