Podmienka - otvorené dvere pre kapitál. E. Jurzyca píše z Georgtown University vo Washingtone. - Jurzyca, Eugen
Závislosť hospodárskeho rastu malých krajín od stupňa otvorenia ekonomiky, zapojenia sa do medzinárodného obchodu a schopnosti pritiahnuť zahraničných investorov, ako aj stupňa transformácie ekonomiky. Pohľad na hospodárstvo SR z týchto a ďalších aspektov (suverenita, pravdivý obraz, pozitívny prístup).