Styky Československa s dnešními rozvojovými zeměmi za první republiky. - Kovář, J.
Vzťahy prvej ČSR s krajinami, ktoré sú dnes považované za rozvojové. Náväznosť týchto vzťahov na tradície z Rakúsko-Uhorska. Zahraničný obchod, investície v zahraničí, spoločné riešenie významných medzinárodných problémov, styky v oblasti kultúry. Poznanie týchto vzťahov môže pomôcť pri súčasnej zásadnej prestavbe vonkajších vzťahov nášho štátu.