Základy práva životného prostredia. - Košičiarová, Soňa
Zákony upravujúce osobitnú ochranu území - veľkoplošné (národné parky, chránené krajinné oblasti, štátne prírodné rezervácie) maloplošné (chránené náleziská, chránené parky a záhrady, chránené študijné plochy).