Samospráva v Bavorsku. - Vítek, M.
Ústavné základy samosprávy, členenie samosprávnych orgánov a rozdelenie úloh medzi obce, okresy a kraje v Bavorsku. Samospráva obcí slúži výstavbe demokracie zdola nahor. Vlastná a prenesená právomoc. Úlohy okresov a krajov. Princíp subsidiarity. Orgány obce, okresu, kraja. Štátny dozor nad obcami, krajmi a okresmi.