Pod záštitou OSN. - Hraško, Pavel
Smernica na ochranu spotrebiteľa a Charta spotrebiteľského pôsobenia - dokumenty svetového spotrebiteľského hnutia prijaté v OSN r.1985. Združenie slovenských spotrebiteľov ako členská organizácia Medzinárodnej organizácie spotrebiteľských zväzov (IOCU). Svetový deň spotrebiteľských práv 15. marec.