Některé souvislosti ochrany životního prostředí a agrární politiky. - Tvrdoň, Jiří
Vzťah ekonomickej a ekologickej optimalizácie. Zahrnutie ekologických nárokov do ekonomicko-ekologickej optimalizácie. Daňovo-dotačný prístup. Regulačný prístup. Porovnanie účinnosti daňovej a limitnej regulácie znečisťovania životného prostredia. Vydávanie a predaj certifikátov. Návrhy pre agrárnu politiku v oblasti životného prostredia.