Analýza rozsáhlých úloh vícekriteriálního hodnocení variant. - Jablonský, Josef
Stručný prehľad dvoch základných prístupov pre analýzu rozsiahlych úloh viackriteriálneho hodnotenia variantov (VHV) patriacich k rozhodovacím úlohám s definovaným veľkým počtom variantov a kritérií (napr. pri vyhodnocovaní privatizačných projektov). Prístupy založené na ašpiračných úrovniach kritérií (AIM - Aspiration-based Interactive Method), software. Hierarchické rozhodovacie procesy. Metóda AHP - Analytic Hierarchy Process - Saatyho metóda.