Porovnání možností vybraných statistických paketů v oblasti neparametrických testů. - Racková, Z.
Neparametrické štatistické testy a ich použitie v ekonómii. Ich výhody a prednosti oproti klasickým testom. Delenie testov podľa počtu a závislostí náhodných výberov - jedného výberu, dvoch nezávislých výberov, dvoch závislých výberov, na základe k výberu a testy významnosti závislostí - prehľad najzávažnejších z nich. Štatistické pakety a neparametrické testy: SPSS PC+4.1, Statgraphics 5.0 a Systat 5.0, tabuľka porovnávajúca vybavenosť jednotlivých paketov neparametrickými testami. Počítačové výstupy.